APK

APK SLECHTS € 39,95

Is uw auto toe aan de wettelijk verplichte Algemene Periodieke Keuring? Dan bent u bij De Jong Katwijk aan het juiste adres, want voor alle auto’s rekenen wij slechts € 39,95. De auto kan 2 maanden van te voren worden gekeurd zonder dat de huidige APK-vervaldatum naar voren verschuift. De Jong is uw keuringsstation voor de regio Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnsburg, Valkenburg, Voorhout en Wassenaar. Maak handig en snel online uw afspraak via onze werkplaatsplanner.

Kosten APK
  • RDW-erkende APK kost bij De Jong slechts €39,95 inclusief BTW, EOBD-test, adviesrapport en afmeldkosten
  • Exclusief eventuele extra kosten van €10,- voor uit het voeren van een viergas- of roetmeting en deeltjesteller. Deze kosten worden alleen in rekening gebracht wanneer er tijdens de EOBD-test storingen rond het motormanagement aanwezig zijn.
 
Waarom een APK?

Een keuring voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om nog aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Je blijft als eigenaar altijd zelf verantwoordelijk om je auto op tijd te laten keuren. Veroorzaak je een aanrijding met een afgekeurde auto dan kan de verzekeraar besluiten dat je op dat moment niet verzekerd bent.

APK verlopen?

Het kan gebeuren dat je auto niet op tijd APK-goedgekeurd is. Artikel 11 van het Besluit Voertuigen is ingesteld om ruimte te geven alsnog aan de APK-keuringsplicht te voldoen. Volgens dat artikel mag het voertuig tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan en alleen rijden als je aantoonbaar onderweg bent naar naar de garage voor de keuring, zonder dat de RDW een registercontrole uitvoert. Na deze periode moet het voertuig APK-goedgekeurd zijn of moet de geldigheid van het kenteken geschorst zijn. In het laatste geval mag het voertuig niet op de openbare weg staan.

Goedgekeurd

Na afloop van de APK krijg je een keuringsrapport. Daarop lees je of je auto is goedgekeurd, samen met een overzicht van de eventuele reparatiepunten. Wij vermelden indien nodig ook een aantal adviespunten: dit zijn reparaties die je in de toekomst kunt verwachten. In Nederland is het niet langer verplicht het APK-keuringsrapport bij je te dragen tijdens het rijden, maar in het buitenland kan er nog wel naar worden gevraagd.

Afgekeurd

Als de auto wordt afgekeurd zullen we contact met u zoeken om eventuele reparatiepunten en kosten met u te bespreken. Wilt u de auto niet repareren, dan ontvangt een netjes het keuringsrapport met de afkeurpunten. Ook bij afkeur blijft de oorspronkelijke vervaldatum geldig. Uiteraard kunnen we ook een vrijblijvend voorstel maken om de auto in te ruilen.

Heeft u specifieke vragen of opmerkingen? Vraag onze service-adviseurs voor vrijblijvend en vakkundig advies via onderstaand formulier!


Op onze formulieren is de privacywetgeving van toepassing

Back to top