Nieuws

Het laatste nieuws en lopende acties

Nieuw in Katwijk: WIJKAR.nl

Altijd een auto beschikbaar in uw wijk

De Jong is gestart met een ambitieus plan. Altijd een auto tot je beschikking, maar dan zonder de vaste lasten. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook vriendelijk voor de portemonnee en erg flexibel. Dat zijn de uitgangspunten van WIJKAR.nl, het Katwijkse initiatief van Harold de Jong, eigenaar van De Jong Automotive aan de Julianalaan. “Wij zien de laatste jaren dat klanten minder rijden door uiteenlopende beweegredenen”.

Het streven is om, in samenspraak met de gemeente, in elke wijk van Katwijk een WIJKAR beschikbaar te maken voor mensen die er gebruik van willen maken. Soms voor een uurtje voor de boodschappen, soms iets langer voor familiebezoek of noem maar op. Voor autobezitters die weinig rijden en toch de vaste lasten hebben is dit financieel aantrekkelijk’. Hij noemt nog een voorbeeld. ‘Mensen die nachtdienst hebben en liever niet in donker fietsen kunnen de auto gebruiken.’ De Jong heeft een rekensommetje gemaakt. Voor € 3,- per uur en slechts 19 cent per kilometer is de gebruiker goedkoop uit. Want in dit bedrag zijn de verzekering, de wegenbelasting en de brandstof opgenomen. Het klinkt allemaal zeer aantrekkelijk en kan voor velen een goede oplossing bieden. Tijdens de Open Dag op 13 oktober was er ruimte voor belangstellenden om bij het autobedrijf aan de Koningin Julianalaan informatie in te winnen over hoe alles in z’n werk gaat. Het systeem werkt met een app(licatie) waarmee de auto gekozen, gereserveerd en uiteindelijk geopend en betaald kan worden. De Jong legt uit waarom dit plan haalbaar is: “Stilstaande auto’s kosten geld. Door een auto intensiever te gebruiken, verlaag je de kosten per kilometer. Door samen slim gebruik te maken van auto’s, zorg je dat er minder auto’s geproduceerd hoeven te worden, wat ook milieutechnisch winst oplevert.” Het is weldoordacht en actueel voor deze tijd waarin de kosten stijgen en ook de aandacht voor het milieu belangrijk is.

Wilt u meer informatie ontvangen over WIJKAR.nl of bent u benieuwd naar de mogelijkheden neem vrijblijvend contact met ons op via 071-4028554 of onderstaand webformulier.


Op onze formulieren is de privacywetgeving van toepassing

Back to top